Salin @ copy jer apa saja resepi kat sini kerana ia bukanlah hak cipta terpelihara. Kalau tak sedap, jangan marah ya...hiii. Tuan empunya blog bukanlah terror masak pun...sekadar suka2 dan happy bila tengok hasil masakan walaupun sgt simple....Okay enjoy with my and ur cooking...

Monday, April 13, 2009

Makan lagi

Laksam...home made. Ini bukan Ira yang buat...tapi mama Ira yang buat. Ira tak pandai nak buat laksamnya...kuah tu boleh la...
Kacang buncis + carrot + cauliflower, Ira goreng...biasa2 jer tumis bwg putih dgn olive oil dan add on paprika dan garam bukit jer. Siap. Sayur goreng campak2 jer

Pizza nie pun home made. Rotinya ira beli yang dah siap kat Tesco. Top nya, kuah spagethi yang lebih2 makan spagethi, keju mozarella, capsicum, bawang besar putih. Lepas tu, masak dlm microwave oven dlm 5 minit. Yummy...

3 comments:

  1. Hi, it's a very great blog.
    I could tell how much efforts you've taken on it.
    Keep doing!

    ReplyDelete
  2. Thanks...olive tree guitar ensemble.

    ReplyDelete
  3. Ira, bagi step by step how to make the laksam, bukan kuah nya tapi laksam nya OK? Buat dengan beras perang lagi sihat.

    Dr. H

    ReplyDelete